Startsidan > Om oss


Om oss

Vi, Eric och Birgitta, träffades på båtklubben i Lomma efter årsmötet 1979. Inte så romantiskt kanske men ett bra utgångsläge. Vi hade ett starkt intresse gemensamt, som följt oss båda sedan barnsben, havet, segling och båtar.

Vår första båt Ariel I var en skönhet, en skärgårdskryssare i trä som tog oss ändatill Tyskland. Ariel II var en danskbyggd Drabant som kappseglades mest men somockså styrdes på långsegling till England, Kanalöarna och Frankrike. Med Ariel III och två små barn tillbringade vi ett lyckligt och spännande år 1988 i Medelhavet. Med tre barn seglade vi sedan 1998-2001 runt jorden med Ariel IV. Nästa långsegling blev norrut längs Norges kust sommaren 2004 och sommaren därpå fortsatte resan till Svalbard och 80 grader nord. Vårt senaste äventyr innebar en polarexpedition 2010 som första svenska segelbåt genom Nordvästpassagen.

Eric är läkare och kapten ombord på Ariel IV. Birgitta arbetar som projektledare inom kulturområdet. Tillsammans har vi seglat många sjömil i ur och skur under livets gång. Hur många vet vi inte exakt. Tillsammans har vi skrivit två böcker och en mängd artiklar i olika media. Båda är vi vana långfärdseglare med erfarenhet från världsomseglingen och från arktiska vatten.


Startsidan > Om oss
 

arielfyra@hotmail.com