Startsidan > Medelhavet 1987/88 > Innehåll > 6 januari

<<< - >>>


Birgitta och Christian iväg kl ½ 7. Rasmus vaknade 7 och efter att ha inhandlat frukost och intagit densamma, gick vi ut i sommarvärmen (tjatigt kanske men hemma i Sverige upplever man högst en eller två av dessa underbara morgnar, så vi får njuta och njuta, de skall räcka länge än), satte Rasmus i lekhagen (vår gummidinge!) och passade på att skriva till ”L’Hydragon” och ”Räven” i Bodrum. Rasmus och jag åt en omelett, men som ofta händer somnar Rasmus mitt i en tugga och bara lutar sig lugnt emot skottet. Rasmus sover gott i 2 ½ timme och jag passar på att stortvätta, perfekt torkväder, dock i varmaste laget att tvätta, 29 grader i sittbrunnen! Hade det inte varit för min ”lilla” förkylning skulle jag badat idag! (Säkert!)

Rasmus vaknade precis då jag skulle hänga upp tvätten. Vad som nu hände var både onödigt och tragiskt främst för Marie och Jean-Pierre men även alla barn (och vuxna) som älskade deras fina tillgivna labradorliknande hund. Någon hade gått in på marinan som är omgiven av högt staket med grindar och givit hunden en köttbit med snabbt dödande gift! Full uppståndelse och stackars Jean-Pierre, vild av raseri, hunden hade seglat med dom länge, dom hade inga barn, hunden var en kär familjemedlem. Nästan hälften av alla båtarna har faktiskt en hund eller katt ombord. Problemet är inte dessa utan alla ”strövare eller straycats”, springer ibland en hel hop på 5-10 hundar på stan’ och tömmer alla soptunnor, likadant med katter, så ibland lägger myndigheterna ut gift, helt förståeligt men att gå in på marinan är ett grovt övertramp.

Rasmus och jag drog senare iväg till posten, till kopieringen, köpte tre musikband, 12 kr/band, 3 st LaCoste (äkta!?!?)  för 18 kr/st, grönsaker etc.

Kom hem lagom till ”Epiphanny-festen”, en romersk-katolsk högtid, det är idag den dagen då de tre vise männen gav Jesus gåvor. Man lagar därför en god kaka med något i ex. en nöt, en sten etc. och den som får denna sak blir kung och får välja drottning, men idag finns
 många olika kakor, så både jag (!),
 Gye och Mannfred blev kungar!

Satt ute och njöt tills solen gick ner bakom bergen vid fyra tiden, sen snabbt kallt. Gav Rasmus gröt och lade honom kl 7. Innan dess hann vi lägga om Eulalias hand, Rasmus och Eulalia visst utbyte av varandra, drog varandra i håret!

Lugn brevskrivarkväll, lyssnade till de nya banden. 

Startsidan > Medelhavet 1987/88 > Innehåll > 6 januari

<<< - >>>

 

arielfyra@hotmail.com