Startsidan > Medelhavet 1987/88 > Innehåll > Förord

>>>


”Någon gång under 1986 tog vi ett beslut som vi aldrig har ångrat men som först tedde sig overkligt och inte helt enkelt att genomföra. Vi hade pratat om att segla iväg ett år med vår Conqubin 38, ”Ariel III” till Medelhavet. I och med att  jag blev färdig med läkarexamen julen 1986 skulle jag kunna jobba ett och ett halvt år och tjäna ihop pengar för just ett års segling.  När sen Birgitta under sommaren 1986 blev gravid och vi insåg att vi skulle få föräldrapenning för ett helt år så började våra  tankar och drömmar om Medelhavet plötsligt att kännas mycket  mer konkreta och närmare. Jag behövde inte jobba mer än våren 1987 och till sommaren skulle vi med Christian 5 år och Rasmus 3 månader kunna segla iväg med en stadig månatlig inkomst ifrån staten i form av föräldrapenning. Tanken svindlade men hur skulle vi kunna segla så långt med ett spädbarn. Många vore inte de som hade många olika åsikter. BVC sköterskan satte nog AD-dropparna i halsen, hur skulle vi klara alla BVC kontrollerna, vaccinationerna, vägningarna etc? Men vi fick med oss BVC journalen och lite vacciner och sen var det bara att segla iväg.

Vi kom att skriva dagliga resebrev men började tyvärr först då vi kom till Grekland då vi kände och kunde ha tillräckligt med tid att skriva varje dag. Dessa resebrev skickades därefter hem till Sverige varje månad för att sen cirkulera bland våra familjer och våra vänner. Detta var som sagt långt före Internet och e-mail men fungerade och gav dem där hemma någotsånär färska resebrev och nyheter.

Tanken är att här och nu, 20 år efter, publicera några spridda veckor och händelser från vår allt igenom underbara segling och år i Medelhavet och som delvis lade den mentala grunden för framtida seglingar, vi hade liksom fått mersmak…mycket smak…

Första biten ner till Grekland blir därför här en kort resumé utifrån vår loggbok och loggboksanteckningar.  Rasmus har nu, anno 2007 suttit i flera dagar och scannat in  våra diabilder, tagna med en gammal Olympuskamera, till digitala bilder därav den inte alltid lika goda kvalitén.  För Rasmus är det ganska exakt 20 år sedan vi fotograferade honom som liten babygast på Ariel III, alltid lika glad och förnöjd och aldrig några problem (lite förkylningar, ögon och öroninfektioner så klart),  så tyvärr minns han inte så mycket utan får glädjas av många fina bilder. Christian minns däremot mer och ständigt var alltid  lika uppfinnelserik och sprang omkring nästan alltid naken,  fick  många kompisar på andra båtar, lärde sig snabbt och enkelt prata engelska men lekte mest med franska barn.

Så om ni har lust och tid och intresse så följ gärna med på en tur till Medelhavet anno 1987 med s/y Ariel III.  >>> framåt >>>


Startsidan > Medelhavet 1987/88 > Innehåll > Förord

>>>

 

arielfyra@hotmail.com