Familjen ombord

Ariel IV seglas av vår familjebesättning med pappa Eric och mamma Birgitta i 45-årsåldern, Christian 16 år (när resan startar), Rasmus 11 år och Jens 9 år. Hela familjen heter Boye och Birgitta heter också Freudenthal. Skeppskatten Trossen kunde pga. tullbestämmelser tyvärr inte följa med. Han har fått ett nytt hem på Råå, nära havet.

Eric är till vardags läkare och Birgitta jobbar med kultur. Christian blir klar med högstadiet i juni -98 och tänker sig några sabbatsår innan han bestämmer sig för vidare studier. Under våren kämpar han som alla 9:or för sina betyg men tar sig ändå tid till att lära sig dyka och att bygga ett modellflygplan som lyfter från vatten. Rasmus var nyfödd när vi seglade till Medelhavet 1987 och tillbringade sitt första levnadsår på Ariel III. För Jens blir resan hans första långsegling oräknat de otaliga 4-6-veckors semesterseglingar vi gjort varje år. Båda de yngre barnen ska "gå i skolan" under resans gång. Lärare blir föräldrar, storebror och datorn. Eric och Birgitta har tillsammans seglat många sjömil i ur och skur under livets gång. Hur många vet vi inte exakt. Vår jorden runt segling tillför ytterligare omkring 30 000 sjömil.

 

Drivkraften.

Många frågar oss varför vi vill lämna det bekväma trygga, livet härhemma. Med allt vad det innebär av välkänd vardagstillvaro, vänner och arbete.
Vi seglar för att vi tror på livet och alla dess möjligheter. Någon sorts kärlek till livet kanske, som också innebär medvetenhet om att det inte varar för alltid och att det är för kort att spilla på oväsentligheter. Vi vill leva aktivt och själva bestämma livets riktning. Vi vill prova att överskrida våra egna gränser och leva under andra villkor. När stormen ryter eller när vi faktiskt bara är, utan stress eller prestationskrav. Vi vill uppleva nya situationer och lära känna människor med andra värderingar. Vi seglar inte som en flykt från ekorrhjulet. Vi tror att resans upplevelser kan ge oss en ny syn på tillvaron här hemma som, när vi kommer tillbaka, hjälper oss att se nya möjligheter och gör oss ännu gladare för livet.

Eric och Birgitta, midsommar på Råå-98

Vi seglar för:
- familjen, barnen och vår skull
- spänningen, seglingen, äventyret
- havet, naturen, baden, dykning, värmen, solen
- hälsan och antistressupplevelsen
- utmaningen, att våga
- nya människokontakter, nya vänner, nya livsöden, nya sätt att   leva
- drömmars skull
- nu eller aldrig

Christian 16 år, 1998
Jens 9 år, 1998

 

 

 

 

Rasmus 11 år, 1998

 


Råå i mars anno 1998

Birgitta & Eric
Christian, Rasmus & Jens
Boye-Freudenthal


arielfyra@hotmail.com

Webskötaren

Indexsidan